Προετοιμασία Ναργιλέ

Posted by Nikos 21pm30Europe/Athens_f2018Fri, 21 Sep 2018 15:44:46 +030009pm30_46032018Fri, 21 Sep 2018 15:44:46 +030030 0 Comment(s)

Προετοιμασία της Πίπας

Το καλύτερο είναι να καθαρίζετε την πίπα, αμέσως μετά τη χρήση της, έτσι ώστε ο καπνός στο μεταλλικό στέλεχος δεν έχει χρόνο να στεγνώσει και να αφήσει υπολείμματα.. Επιπλέον, το τελευταίο πράγμα που θέλετε να κάνετε όταν είστε έτοιμοι  να καπνίσετε ναργιλέ με τους φίλους σας, είναι να καθαρίζετε την πίπα. Στεγνή και καθαρή πίπα και μαρκούτσι δίνουν καλύτερο κάπνισμα. Βεβαιωθείτε ότι η πίπα είναι καθαρή πριν αρχίσετε το κάπνισμα, διαφορετικά θα έχετε πολύ άσχημη γεύση. Χρησιμοποιήστε μαλακές βούρτσες για να καθαρίσετε την πίπα και την εστία, ( τον λουλά )

Γεμίστε την εστία,  έτσι ώστε περίπου 1 ίντσα του μεταλλικού σωλήνα να είναι βυθισμένο κάτω από τη γραμμή νερού. Η περιοχή που απομένει πάνω από αυτό είναι εκεί που ο καπνός θα αναμειχθεί με τον αέρα και θ' αρχίσει να ψύχεται. Εάν βάλουμε παρά πολύ νερό τότε δυσκολεύεται ν' απορροφήσει τον καπνό και αφήνει λίγο χώρο στην ανάμειξη με τον αέρα, με αποτέλεσμα πολύ βαρύ καπνό. Συνδέστε την πίπα πάνω στη φιάλη. Ο μεταλλικός σωλήνας δεν πρέπει να συγχέεται με το μαρκούτσι,.

Για να βελτιώσετε τη γεύση του καπνού, δοκιμάστε να ανακατέψετε στο νερό λίγη κόλα ( coca cola ) ή χυμό λεμονιού, ή πορτοκάλι όταν χρησιμοποιείτε καπνούς με ίδια αρώματα.

Προετοιμασία της μελάσας

Επειδή ο "χυμός" από τις μελάσες με καπνό, συχνά κατακάθεται, πριν τοποθετηθεί στο πήλινο μπολ, κάλο είναι να ανακατευτεί καλά.  Με αυτόν τον τρόπο, δεν χρησιμοποιείτε μόνο ξηρό καπνό από την κορυφή της συσκευασίας. Όταν ανοίγετε ένα μεγάλο πακέτο καπνού, συνιστάται να το τοποθετήσετε σε ένα αεροστεγές γυάλινο δοχείο για να αποφύγετε να στεγνώσει γρήγορα. Επίσης μέσα στο βάζο το ανακατεύετε ευκολότερα.

Εάν είστε νέος στη χρήση ναργιλέ, δοκιμάστε πρώτα με μια μικρή ποσότητα καπνού για να εξασκηθείτε σωστά. Τοποθετήστε τον καπνό στο πήλινο κύπελλο, περίπου 8-10g καπνού ανά μερίδα καπνίσματος. "Τεμαχίστε" τον καπνό αντί να το τοποθετήσετε και να καλύψετε πλήρως το πήλινο δοχείο.

Για αρχάριους συνιστούμε να δοκιμάσετε μελάσα χωρίς καπνό έως ότου εξοικειωθείτε με την λειτουργία. Ακόμη Καλύτερα αν Χρησιμοποιήσετε τις γεύσεις IRSA - SHISHA. Βεβαιωθείτε ότι ο καπνός δεν έχει συμπιεστεί, αλλιώς ο αέρας δεν θα περάσει ανάμεσα του και θα τον κάνει βαρύ με καμένη γεύση. Τοποθετήστε το δίσκο του κάρβουνου πάνω στην πίπα, το πώμα στο πήλινο κύπελλο και στη συνέχεια το πήλινο δοχείο πάνω στην πίπα.

Πάρτε ένα μικρό κομμάτι φύλλο αλουμινίου, αρκετά μεγάλο για να καλύψει το άνοιγμα του μπολ και τυλίξτε το. Χρησιμοποιήστε μια οδοντογλυφίδα για να κάνετε 12-15 τρύπες πάνω στο φύλλο αλουμινίου. Μπορεί να θέλετε να "ρουφήξετε" από το στόμιο για να δείτε αν υπάρχει αρκετός αέρας, μέσα στην πίπα.. Εάν με δυσκολία ρουφάτε αέρα, ίσως πρέπει να κάνετε περισσότερες τρύπες με την οδοντογλυφίδα ή να εξασφαλίσετε ότι ο καπνός δεν είναι πολύ σφιχτά συμπιεσμένος.

Ανάβοντας  το κάρβουνο.

Γρήγορο άναμμα. Ανάψτε το κάρβουνο και περιμένετε περίπου 2 λεπτά να σταματήσει να βγάζει σπινθήρες και μετά τοποθετήστε το, στο αλουμινόχαρτο.  Εάν τοποθετήσετε το καρβουνάκι πολύ νωρίς, θ' αρχίσετε να καπνίζετε τους καπνούς από το καρβουνάκι και όχι τα αρώματα από την μελάσα.  

Φυσικό καρβουνάκι. Το φυσικό καρβουνάκι προτιμάται από έμπειρους καπνιστές shisha καθώς δεν περιέχει χημικές ουσίες που μπορεί να αλλοιώσουν τη γεύση του καπνού. Επίσης χρειάζεται περισσότερο χρόνο για να ανάψει αλλά αξίζει η αναμονή. Μπορείτε να το ανάψετε χρησιμοποιώντας αναπτήρα. Οι καλύτερες μορφές από φυσικό καρβουνάκι είναι από καρύδα (cocobrico, coconara), από ξύλο πορτοκαλιάς ή καθαρό μπαμπού (Aladin bamboocha)

Όταν αρχίσετε να καπνίζετε το ναργιλέ σας, δοκιμάστε να τοποθετήσετε το κάρβουνο περιμετρικά του μπολ. Το κέντρο του μπολ θα πρέπει να είναι το τελευταίο μέρος που θα καταλήξει το καρβουνάκι

Χρησιμοποιήστε ένα κάλυμμα για να αποφύγετε να πέσει το καρβουνάκι εάν κάποιος σας ρίξει τον ναργιλέ.  Επίσης, με το κάλυμμα διατηρείται η θερμότητα.

Τελική προετοιμασία.

Τοποθετήστε το δακτυλίδι από το μαρκούτσι στην σωλήνα και στη συνέχεια συνδέστε το με την πίπα. Ο ναργιλές είναι έτοιμος για να καπνίσετε - σας συμβουλεύουμε να ξεκινήσετε ρουφώντας τον καπνό απαλά, έτσι ώστε η μελάσα να ζεσταίνει σίγα σιγά και να μην αλλοιωθεί η γεύση από το ενδεχόμενο γρήγορης καύσης. Απαλά μακρόσυρτα "ρουφήγματα"  θα βοηθήσουν τη θερμότητα να περάσει καλύτερα μέσα από τον καπνό.

Σας συμβουλεύουμε ανά τακτά διαστήματα να αναπνέετε κανονικά χωρίς να καπνίζετε, γιατί έτσι το κάπνισμα γίνεται ποιο ευχάριστο. Για καλύτερα αποτελέσματα συνιστούμε το κάπνισμα με φίλους, αλώστε το καλύτερο συστατικό για το κάπνισμα με ναργιλέ, είναι η παρέα.

Ετικέτες: Shisha Hookah Herbal